Referat: Borås Bandy - Blåsuts BK

Blås ut, dra in, njut av frisk luft.

Solen mot en klarblå, i alla fall isblå, himmel.

Flera timmar innan matchstart kl 13.00, har Bodavallen ca 120 barn och föräldrar på isen som åker skridskor, fantastiskt!

Ja allt var verkligen helt underbart upplagt för klubbens hemmapremiär i Div 1 Västra. Alla förväntningar skulle infrias, flaggorna vajade stolt i vinden, våra egna boråsare i laget med vår fina finska och ryska vänner. Ett par sena återbud, javisst, men truppen är bred för en nykomling och vi var redo. Redo för en härlig bandydag i bästa vinterskrud. Lite blåsigt i byarna under första halvlek framförallt men vad gör väl det. Vaktmästarna Andreas och Lotta borrade och fixade så målen stod kvar efter dom blåst åt sidan ett par gånger.

Darrigt första minuterna där Blåsut var nära att näta, men vi andades in och tog ny sats. 0-0 och vi började visa vad vi kunde och bestämt innan match. Laget stod för en ordnad och smart defensiv där vi dessutom varvade med relativt vassa omställningar och satte press på våra duktiga och samspelta motståndare.

12:e minuten: Jakob Rosberg sätter fart med Joakim Rosén efter ett par passningar och avancerar, hittar ytan där Teemu Malinen smart tagit sig och Teemu sätter 1-0 i nät, snyggt framspelad. Folkets jubel och vårt finska kraftpaket ger oss ledningen och gör det historiska första målet på Bodavallen i division 1 för Borås Bandy. Vi alla njuter!

En utvisning på vår kapten och libero Daniel Jönsson i 23:e minuten ger kanske Blåsut BK lite energi, och en hörna senare 1-1 på tavlan efter en halvtimmes spel. Inte helt rättvist kanske då vi skapat en hel del som borde resulterat men men...

Under resterade kvarten innan paus byter vi chanser med varandra, och vi drar på oss en utvisning till på 10 min för våldsamt slag i minut 42. Vi går till pausvila med 1-1 på tavlan. det finns hopp och vi vill och tror på mer.

Andra halvlek startar i ett högt tempo där vi attakerar direkt. Andrey Anufrienko försöker med skott på mål och starx därefter i minut 46 gör Aleksandre Shtele 2-1, mycket vasst framspelad av speedkulan Joakim Rosén. Jubel runt arenan igen liksom i laget! Härligt, vilken pangstart.

Fem minuter senare åker vi på en utvisning för bentackling och bara tre minuter senare en till för ojysst tackling. Två försvarare kort får vi kämpa, men klarar det och efter en timeout från tränare Stefan Rosberg blir vi fulltaliga. men det kostade kraft.

Straff strax därefter, men inte för oss utan för Blåsut efter en mycket märklig situation. Emil Granström satte den säkert i nät, 2-2 ett faktum.

Efter flera hörnor för Borås Bandy kontrar Blåsuts rusande spelare och får bollen på sig, och med sig, i ett 2 mot 2 läge i hög fart där dom övermästrat oss. 2-3 på tavlan. Suck.

i den 79:e minuten har vi haft en boll i stolpen och nu äntligen får vi utdelning. Vår trogna forward Patrik "Palle" Schelin sätter 3-3 utan assist, underbart!! Vi är med igen. Det står och väger.

Vi skapar ytterligare ett par lägen men får inte in bollen utan som en kalldusch på ett lurigt skott från lite distans mot en skymd Jack Holm i vårt mål, 3-4 i minut 82 och vi blir stressade.

Vi chansar och lyfter fram bla Joel Bergkvist från försvaret och trycker på men inget resultat trots några heta chanser. I stället efter en hörna med diverse flipperspel sätter Blåsut 3-5 i 88:e minuten. Ridå och matchen slutar 3-5.

Vi gör en hel del bra men är nykomlingar i ett nykomponerat lag och kommer bli bättre och bättre men är inte riktigt där vi vill och kan vara ännu. Men det kommer, var så säker!

Nu tränar vi på och ser fram mot att möta Surte BK i Ale Arena på klassiska Annandagen 26/12, kl 13.15
Då möter vi den obesegrade seriefavoriten med full pott efter 5 matcher. Bara att njuta av möjligheten att skrälla.

Väl mött på annandagen och framöver på Bodavallen.